Hoi!

Ik ben Saar, en ik schrijf graag.

That’s it  – that’s the tweet.

Even serieus nu – ik schrijf al zo lang als ik me kan herinneren. Ik heb nog ergens het verhaal van een beer en haar mama liggen dat ik illustreerde toen ik vijf was, inclusief de woorden die mijn oma er (heel precies) bij moest schrijven. Ik was het toen al zeker: ik moest en zou schrijver worden – of secretaresse, want balpennen en notitieboekjes, daar kon ik er nooit genoeg van hebben.

Het is sindsdien nooit meer echt gebeterd: boeken, schrijven, auteurs, … Ze lieten mij niet los, en ik kon hen niet laten gaan.

Toen ik moest kiezen wat ik zou gaan studeren, was de keuze dan ook gemakkelijk gemaakt: Taal- en Letterkunde in Leuven, lekker ver weg van mijn West-Vlaamse roots. Engels en Nederlands, en dan later ook nog Frans. En journalistiek. En de lerarenopleiding – want ik was toch al bezig. En ondertussen altijd dat ene doel: mensen helpen schrijven.

In het middelbaar was ik al degene die alle teksten voor groepswerken nalas, in mijn studententijd heb ik zowat drie keer zo veel thesissen en papers nagekeken als ik er schreef…

Heb ik dan nog passies die niets met taal te maken hebben? Natuurlijk wel!
De winter, bijvoorbeeld – sneeuwwandelingen en winterpicknicken? Yes please!
Naar de UK op reis gaan, of naar Frankrijk, of naar Luxemburg, of naar… is iets om altijd naar uit te kijken, muziek (véél muziek, en vaak hetzelfde liedje twintig keer op repeat) een dagelijkse must.
Daarnaast verlies ik mezelf graag in gigantische fictieve werelden – zo had ik in 2021 het doel om het volledige Marvel Cinematic Universe te bekijken (en ben ik daar best dicht bij in de buurt gekomen) en was in 2022 de wereld van Studio Ghibli-producties aan de beurt. Maak daarvan wat je wil…

Maar wat ik verder ook doe? Je zult me nooit zonder een schrift, pen en/of de notes app op m’n gsm vinden. Want – zoals iedereen die me kent ondertussen wel weet – Saar schrijft.

nl_NLNederlands
Scroll naar boven