Van dat kastje en die muur

Week 3 kwam, zag, en overwon.

Als je ooit “gewoon” een simpele vraag wilde stellen en van het kastje naar de muur werd gestuurd: ik snap je nu.

“Hoeveel internationale studenten afkomstig van buiten de EU, studeren er aan uw universiteit/hogeschool, alle afdelingen in Brussel?”

Duidelijker afgelijnd kan een vraag al niet meer echt worden, vermoed ik. Bij LUCA School of Arts, bij Odisee en aan de VUB kreeg ik een sympathieke persmedewerker aan de lijn die mij beloofde de aantallen te bezorgen – nog geen dag later had ik ze ook allemaal.

Bij de KU Leuven, Campus Brussel werd ik van Leuven, naar ergens anders in Leuven, naar Brussel, naar ergens anders in Brussel, naar nog ergens anders in Brussel, terug naar Leuven gestuurd. Help. Het deed deugd, de volgende morgen, toen een vriendelijke dame mij het aantal snel telefoneerde.

Goed, KU Leuven doet het daarmee nog steeds beter dan de EHB: daar kreeg ik kortaf “sorry, dat weet ik niet” te horen. Gevolgd door de kiestoon. Moest iemand zich afvragen waarom ze niet in het resulterende artikel staan: ook op mail wordt blijkbaar niet gereageerd. (Ik vermoed dat het hier eerder om een uitzondering dan de regel gaat, maar toch: snik snik).

Nog leuker dan de EHB, was tout cours wachten op respons: iemand te pakken krijgen bij de Minister-President van Brussel. Op donderdag hoorde ik vier maal dezelfde dame. Telkens verbond ze mij door naar iemand anders die mogelijk een reactie kon geven. Telkens was die er niet, en moest diezelfde dame mij een ander contact geven. Of ik morgen nog eens kon proberen, alsjeblieft? Alleen was de Nederlandstalige woordvoerder daar vrijdag op vakantie, zo werd mij verteld. Gevolg: niemand kon me een antwoord geven. Nog zo’n geval van “op mails antwoorden we ook niet”.

Ook gedaan deze week: iets met brommers die stiller moeten. Weer verkeer dus. En op vrijdag mocht ik  ook Eric Corijn interviewen – interessante types, ik heb er een ding voor. Blijkbaar moet Brussel Europa redden, dat weet u dan ook alweer.

In ieder geval, laat ons hopen dat die derde week dan ook de meest “kalme” week blijft: weinig kunnen schrijven, veel geprobeerd mensen te pakken te krijgen… Hoort ook bij dat journalistieke gedoe zeker?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands
Scroll naar boven