84, Charing Cross Road

De droom van elke ware boeken-lover: een directe lijn naar een tweedehands boekenwinkel, en de bijhorende privileges en eerste-keus-voor-alle-boeken. Een droom, of – in het geval van 84, Charing Cross Road: een prachtige vriendschap die oceanen en tijd overspant.

“I am a poor writer with an antiquarian taste in books,” she explained.  “If you have clean second-hand copies of any of the books on the list, for no more than $5 each, will you consider this a purchase order and send them to me?”

Geïnspireerd door de ouderwetse brievenroman, maakt Helen Hanff realiteit tot fictie. Hoewel je doorheen hun correspondentie zowel Helen als Frank steeds beter leert kennen, kom je nooit in rechtstreeks contact met de personages. Samen met de brieven, beleeft de lezer de geleidelijke omvorming van zakelijk naar een hechte vriendschap – voedselpakketjes, boekensuggesties en Kerstwensen krijg je er gratis bij…

It’s against my principles to buy a book I haven’t read, it’s like buying a dress you haven’t tried on.

Hoewel 84, Charing Cross Road op een eerder melancholische, misschien zelfs droevige noot eindigt, is het geheel uiterst verteerbaar en hartverwarmend. Dat je ondertussen smoorverliefd wordt op een boekenwinkel die je nooit zal kunnen bezoeken? Daar zal je zelf een oplossing voor moeten vinden.

If you happen to pass by 84 Charing Cross Road, kiss it for me? I owe it so much.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands
Scroll naar boven