The Day Is Ready For You

Dat proza ook poëzie kan zijn, bewijst Alison Malee in haar verzameling The Day is Ready For You. Doorheen de drie onderdelen, “unmovable things”, “a restless pause” en “prayers like exhales” focust de auteur op liefde en vertrouwen, zij het telkens met een licht anders accent.

so when i tell you i am drowning, i mean that, today, the loss sits on my chest less like a paperweight and more like air turned carbon monoxide without warning

Malees poëzie is uiterst voorleesbaar, en leunt, meer dan heel wat contemporaine bundels, aan bij pure proza. De manier waarop ze vrije verzen gebruikt, om poëtische concepten uit te drukken heeft haar hele bundel een uiterst herkenbaar gevoel. Bovendien maakt ze haar poëzie op die manier enorm “verteerbaar”, zelfs voor mensen die zich door het genre normaal niet aangesproken voelen.

what witchcraft it is
that the sun
rises every morning
and does not ask
if it is time,
or if the sky is ready,
or if she has permission
to burn and
burn wildly.

what a treacherous thing,
this knowing your power.
this recognizing your worth.

De balans tussen dubbele entendres en klaarhelder taalgebruik is er een die Malee steeds weet te vinden. De sterkte waarmee ze dat doet, zwakt echter een beetje af doorheen haar boek, zeker naar het laatste van de drie delen toe, maar als debuut blijft dit zeker een veelbelovend begin.

limitations

everything begins before you tell it to.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands
Scroll naar boven