Getallen, but make it pretty

Voor een talenmens heb ik een verdacht grote voorliefde voor getallen en alles wat daarbij te kijken komt. Dat heeft ervoor gezorgd dat de eerste Subreddit waarop ik me ooit abonneerde, die van “Data Is Beautiful” is. De manier waarop mensen met data omgaan, nummers kunnen visualiseren, en zo inhoud verstaanbaar maken? Het zijn skills waar ik me dringend nog wat meer op wil focussen. Maar voorlopig droom ik vooral nog even verder bij enkele van mijn favorieten… Een bloemlezing:

Google Searches

Google knows everything, wordt wel eens gezegd. Blijkt dat haar gebruikers daar gretig gebruik van maken:

Tijd voor een verhaaltje

Een van de interessantste toepassingen van datavisualisatie bevindt zich in het alledaagse. De details en anekdotes die jaren meegaan, zie je hier voor je ogen verschijnen.

Global temperature

Cijfers kunnen geen angst in boezemen, maar ze kunnen wel een verhaal vertellen dat die emotie inboezemt. Of, in dit geval, wat frustratie omdat het laatste frame toch wat extra tijd verdient…

Het internet over het internet, door het internet

Persoonlijk heb ik een lichte voorkeur voor Chrome en Opera – dat mijn WhatsApp e.d. gewoon in mijn browser zitten, daar wordt ik nu eens gelukkig van – maar Explorer verdient toch wat respect voor het behoud van zijn positie, niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands
Scroll naar boven